Това заявиха от управляващата партия след края на изборния ден

В края на изборния неделен ден, от ГЕРБ отчетоха убедителна победа за партията на местните избори. 

„Аз мисля, че се върнахме към нормалността в един изборен процес, защото не е нормално една партия да спечели всички областни градове. Дори и по-шарените общински съвети показват, че ще имаме възможност и да споределим отговорността”, каза след края на вота премиерът Бойко Борисов.

ГЕРБ: Първа политическа сила сме, увеличаваме резултата си (ВИДЕО)

Според него на места загубата на областни градове e била предизвестена.

„В някои от структурите на страната са се превърнали в дерибеи и точно в тези градове загубихме. След „Апартаментгейт”, след къщите на Манолев как да победиш? Или Камбитов, който играе ръченица с пари на челото?”, каза още министър-председателят.

Управляващите са направили своите изводи. Обмислят вече да няма кмет за повече от три

В София кампанията била тежка и съпроводена с внушения, обяви Йорданка Фандъкова. Но тя вече е направила анализа си след вота на избирателите.

„Искам да кажа на всички тях, че разбирам това, което ми казаха в тези избори.  Мисля, че имаше доста сериозна конкуренция на този вот. Казах го неведнъж - дългогодишното управление, в което постигнахме много, е съпътствано с пропуски”, каза новият стар кмет на столицата.

Дончев: Няма данни за грубо опорочаване на изборния процес

Сега хората очаквали работа, но и промяна. „Ще направя промени в структуратана управление на общината, имам конкретни идеи за това. До приемането на бюджета ще представя и проект за новата структура на общината и, разбира се, промените ще са свързани с персонални промени в управлението”, поясни Фандъкова.

Промени обеща и новият кмет на Пловдив Здравко Димитров, също излъчен от ГЕРБ. Той иска да намали данъците на колите. Премиерът обаче призова новите градоначалници да дават подобни обещания.

В ГЕРБ предстои и по-задълбочен анализ на резултатите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.