Пострадалото 14-годишно момче е с опасност за живота

Състоянието на 14-годишното момче, което снощи беше блъснато от кола на НСО, остава тежко. Разследващите преглеждат записите от камерите в района.

Зад волана на служебната кола на НСО е младши-сержант с около четири години стаж в системата. Извършвал е рутинен курс. По информация на „24 часа” той е бил късан на изпитите през последните две години. Бащата на 28-годишния шофьор е близък приятел на бившия шеф на службата Данчо Дяков и двамата били колеги във Военна полиция, твърдят още от вестника.

Снощи фаталният автомобил е возил секретаря на президента по външна политика Димитър Арнаудов. На връщане, когато шофьорът вече бил сам в колата, се е случил инцидентът.

Пред NOVA от службата поясниха, че той е кандидатсвал за шофьор на специализиран автомобил, но не е отговорил на изискванията засега. В момента е редови служител без право да вози високопоставени лица. 

„Опитен е, с много изминати километри, не е наказван. Той е изключително стриктен и съвестен служител”, каза говорителят на НСО Веселин Нинов.

Кола на НСО блъсна дете в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

По информация на NOVA, детето е изскочило внезапно на улицата. Колата не се е движила с висока скорост, не е била и част от кортеж, нито в специален режим на движение.

„По данни на колегите не е имало охранявано лице в автомобила. Разследването вече се води от Военната прокуратура, защото те са компетентни по отношение на служителите на НСО”, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Какво е състоянието на детето, блъснато от кола на НСО?

14-годишното момче е настанено в Окръжна болница в София. То е стабилизирано, но все още е с опасност за живота.

„Момчето е в реанимация, има средна черепно-мозъчна травма, с мозъчен отток и по-тежка лицево-челюстна травма. Има оток на гърдите и белия дроб, както и счупена ръка”. Това съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Анна” д-р Славчо Близнаков.

Борисов: НСО информираха обществеността некоректно (ВИДЕО)

Разследващите са иззели записи от камерите за видеонаблюдение в района. Разпитани са и очевидци на инцидента. Случката предизвика и политическия коментер на премиера Бойко Борисов в Брюксел.

„НСО е пряко подчинена на президента. Аз не обичам да се меся в работата на другите хора. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информират обществеността”, посочи Борисов.

Ясно е кой е служителят на НСО, блъснал дете в София

Предстои назначаването на автотехническа експертиза, която ще установи кой е виновен за катастрофата.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си