Той отхвърли предположението на някои западни медии, че големите пресконференции са манипулиране и контрол над медиите

Руският президент Владимир Путин смята, че е важно да се общува с журналистите на големи пресконференции, тъй като те общуват тясно с хората в своите региони. Той заяви това в интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин" по канала "Русия 1", предава БГНЕС.

1895 журналисти на годишната пресконференция на Путин

„За мен това е важно. За да чуя тяхната гледна точка, тяхното мнение, разбира се, аз трябва и вземам това предвид в практическата си работа. Но ми се струва, че и за представителите на медиите и обществеността това също е важно и има значение, защото обяснява мотивите за поведението на държавните органи и власти по определени въпроси, показва перспективата за развитие на някои ключови въпроси, пред решението на които сме изправени“, обясни Путин.

Путин и Ердоган обсъдиха Либия и Сирия в телефонен разговор

Той също отхвърли предположението на някои западни медии, че този формат на комуникация с журналистите е манипулиране и контрол над медиите. „Това няма нищо общо с манипулацията. Изразявам своята гледна точка по онези въпроси, които засягат медиите", каза президентът.

„Това е всичко. И какво влияем там? Ние влияем в смисъл, че предаваме своята гледна точка на зрителите, читателите, слушателите на медиите, които присъстват тук", подчерта руският лидер.

Редактор: Росана Манева