Част от неуморния екип на Добрия старец е и българката София Стоева

Дядо Коледа завърши своето турне около света. От дома си в Лапландия специално за NOVA той сподели, че всяко дете е получило своя подарък. След това Добрият старец и работливите му елфи празнуваха в своето царство. За купона разказва едно от джуджетата - българката София Стоева.

„Всички ме наричат „шефът на елфите”. Магическо е! Всеки ден, когато се събуждам, благодаря, че съм тук”, споделя София.

"Темата на NOVA": Писмо до Дядо Коледа

Тя е в дома на Дядо Коледа в Лапландия от ноември. Родена е в Бургас и има магистърска диплома от УНСС за бизнес администрация. От 11 години летата работи като шеф на аниматорски екип в курорта „Слънчев бряг”. Това е първата й Коледа в екипа на щедрия старец.

Навръх празника Дядо Коледа и елфите организирали пищно тържество с над 500 души. Веднага след празниците обаче в Рованиеми, Финландия отново започва да кипи труд.

Местата, на които всеки ден е Коледа (ГАЛЕРИЯ)

„Веднага, след като мине Коледа, елфите отново започват да работят и да правят подаръци. Те нямат почивен ден”, категорична е българката.

Тя разкрива, че Дядо Коледа също получава подаръци от всеки елф. София е замислила нещо много специално – да му направи традиционната българска баница.