Двойката се опитва да се откаже от ролята си в Британската монархия

Известният английски певец и автор на песни сър Елтън Джон очевидно е оказал подкрепа на принц Хари и Меган Маркъл, докато двойката се опитва да се откаже от ролята си в Британската монархия, съобщава Daily Star.

Кралското семейство се събира на спешна среща заради Мегзит

Според вестника, двойката явно е споделила на сър Елтън за плановете си още преди да са уведомили кралицата. Приближен на Хари и Меган твърди, че певецът говори с тях "всеки ден" и на практика е "вдъхновение", почти "майчинска фигура" за двамата, предаде БГНЕС.

"Те взеха решението си сами, но той е рамо, на което да се облегнат и сгушат, докато говорят за своите планове. Той е постоянна опора, особено на Меган, и е много загрижен и за двамата“, обясни източникът на вестника.

Принц Уилям се надява кралското семейство отново да бъде заедно

Източник, близък до певеца, също каза, че сър Елтън Джон е бил "опората" на Хари и Меган и че той "никога няма да им каже какво да правят, а само ги слушал и подкрепял".

Вестникът също така посочва, че сър Елтън Джон е бил "приятел" на покойната майка на Хари - принцеса Даяна, и че херцогът и херцогинята на Съсекс разговарят с него "всеки ден от месеци".