Дъщеря ѝ не скри сълзите си и заяви, че не може да свикне с отсъствието на Мутафова

Легендарната Стоянка Мутафова вече има стол в своя памет в Сатиричния театър. В залата присъстваха дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки, мениджърът на голямата актриса Евгени Боянов, актьорът Славчо Пеев, и директорът на театъра Калин Сърменов, предаде БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Муки Грубешлиева не скри сълзите си пред камерите и заяви, че се чувства много тежко и още не може да свикне с отсъствието на Стоянка Мутафова на сцената. „Тази сцена беше целият живот на Стоянка. Този стол е голяма чест за нея. Спомням си нейните последни представления. В „Добър вечер столетие мое“ какъв страшен финал направи, колко общо има в момента, как я няма. Тя живя заради този театър“, спомня си Муки, която видяла тази сцена за последно преди няколко месеца, именно на това представление. Тогава имала предчувствие, че това ще бъде едно от последните представления на Мутафова.

Снимка: БГНЕС

„Стоянка имаше безброй роли. Тя си отиде, защото разбра, че повече не може, дотук беше. Разболя се, състоянието й се влоши и просто пожела да си отиде. Не искаше да се превърне в старица, която да хленчи“, смята Грубешлиева.

ПОСЛЕДНО СБОГОМ: България се прости със Стоянка Мутафова (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Стояна е фигура, която е с фантастично присъствие в театъра и кино. Беше уникален човек, със страхотно присъствие. Много е хубаво, че ще има свой стол на нейното име“, сподели пред медиите актьорът Славчо Пеев. „При срещите си с по-младите колеги тя ги учеше да бъдат вечно млади по дух и творчески живи, с голяма фантазия“.

Снимка: БГНЕС

Кралицата на българската комедия почина на 6 декември 2019 г., на 97-годишна възраст след прекарана тежка операция. В кариерата си играе в над 90 театрални постановки. Популярна с ролите си във филмови и телевизионни продукции като „Големанов“, „Вражалец“, „Милионерът“, „Новогодишна шега“, „Топло“, „Любимец 13“, „Кит“ и др. Известни нейни сценични партньори са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Невена Коканова.

Дъщерята на Стоянка Мутафова си взе последно сбогом с голямата актриса (СНИМКА)