Президентът отказа да коментира подобни твърдения

Сваленото доверие на президента от правителството е съобразено с обществения интерес. Това обяви самият държавен глава пред журналисти. Румен Радев коментира и намеренията на депутати да обмислят процедура по импийчмънт срещу него.

 “Въпросът не е какво ще правя аз, а какво ще правим всички ние, българите”, заяви президента.

ГЕРБ: Ще решим дали да искаме импийчмънт на президента

Пътят напред в отношенията между правителството и президента, Румен Радев не видя през процедура за неговото сваляне.

“Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни и хладилниците на хората. Няма да им вдигне пенсиите. Най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах на управлението”, заяви Радев.

Президентът: Снемам доверието си от правителството (ВИДЕО+СНИМКИ)

Крах на управлението според премиера няма. Според президента - спорно.

„Аз на кой премиер да вярвам. От предния ден или от вчера, или от Коледа. Премиерът от предния ден каза, че от декември е свалил  доверието от мен. Управляващите, в своите самопризнание, казват, че от три години водят война с мен. А вчера премиерът каза, че такова нещо няма, работим прекрасно. На мен ми се струва, че живеем в някаква държава на абсурдите”, каза още президентът.

Борисов: Не воюваме, ние не сме нарушили добрия тон (ВИДЕО)

Президентът даде дума да не казва лоша дума за България пред чужденците. И дори работел ЗА правителството.

 

 

„Знаете ли какво е 1 час разговор с Путин за цената на газта. Как се спори с Путин? Той каза „Да, вярно е” и се обърна към шефа на „Газпром”, който беше там, и му каза: „Преговаряйте с България”. Призовах правителството да използва този политически пробив и да го превърне в успех, не се случва. Време е, отдавна е време”, категоричен бе Радев.

Първи политически коментари за престрелката „президент – правителство”

Въпреки че дойде без доверие към правителството на отчета на военното министерство за състоянието на армията, Румен Радев се държал като върховен главнокомандващ, обясни министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Не забелязахме да има снето доверие. Ще го кажа като историк, конфронтацията между институциите никога  не  е водила държавата напред”, каза военният министър.