Дни преди церемонията тези, които определят победителите, пуснаха прогнози от свое име

„Оскар”-и 2020 завладяват света. „Долби тиатър” посреща А отбора на Холивуд!

Випуск 2020 е повече от впечатляващ. Конкуренцията между избраните е свирепа, актьори и актриси с безспорен талант мерят сили за златната статуетка. Талантливи превъплъщения и филми, които спират дъха.

На червения килим излизат кино легенди срещу любимите звезди на Холивуд. Очаква ни истинска „гладиаторска” битка и при режисьорите - най-големите срещу най-големите: Скорсезе, Тарантино, Сан Мендес, Тод Филипс … и голямата изненада - Пон Джун-хо със своя филм „Паразит”.

Най-любопитните моменти от червения килим (ОБНОВЯВА СЕ)

Допусна ли обаче Академията най- големия възможен гаф? Дни преди церемонията, в Twitter тези, които определят големите победители, пуснаха прогнози от свое име.

Списъкът, озаглавен „Моите прогнози за Оскар”, бързо беше изтрит. Ще се потвърди ли новината за „Оскар”-и за Сан Мендес, Рене Зелуегер, Хоакин Финикс, Брат Пит и филма „Паразит”, предстои да разберем! Как изглеждат категориите?

Фаворитът „Жокера” е с най-много номинации - 11. Плътно зад него, с по 10 номинации, са цели три претендента - шедьовърът на Скорсезе „Ирландецът” блести с кино-легендите Де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши. Звездното трио Ди Каприо, Пит и Тарантино няма да се даде без бой, с „Имало едно време в Холивуд”.  

СНИМКИ ОТ НАЙ-БЛЯСКАВОТО СЪБИТИЕ НА ХОЛИВУД ВИЖТЕ ТУК

Епичната военна лента „1917” на Сам Мендес вече триумфира на „Златните глобуси” и заплете интригата.

На този фон „Паразит” е навсякъде. Филмът-изключение от Южна Корея, който влезе в историята с шест номинации за „Оскар” - за най-добър филм, режисьор, чуждоезичен филм и оригинален сценарий.

Тази година няма да оставим българска следа на червения килим … Но съседите ни от Северна Македония не просто си направиха селфи с големите имена на Холивуд. „Медена земя” е документалната ракета на екипа македонци, които пишат история и ще се надяват да грабнат статуетката за най-добър чуждоезичен и най-добър документален филм.

А дали „Оскар”-ите ще ни пренесат в приказния Холивуд, където любовта е като на кино…. И не само. Червеният килим може да се превърне и в арена на политическа пропаганда. Истинска буря се завихря около документалния филм „American factory” - история от живота за работните взаимоотношения между шефове- китайци и служители - американци, които заедно се трудят във фабрика в щата Охайо. Лентата е продуцирана от компанията на американския президент Барак Обама и съпругата му Мишел.

Темата със сексуалното насилие и тази година е на червения килим. Постави я лентата  „Бомба със закъснител”. История за телевизионна империя, власт, пари, бомби, сексбомби и хищници.

Изключението се превърна в практика. Церемонията осиротя и тази година водещ няма. Никой не иска да се нагърби  и да говори от името на Холивуд, след като дори пост в социалните мрежи отпреди десетилетие може да хвърли сянка върху морала му.  На „Златните глобуси” един се осмели да говори истината и да иронизира знаменитостите. Хапливият му език не пощади никого.

Има ли бомби със закъснител,които тиктакат под блясъка на тазгодишната церемония?  — въпрос за поне милион долара.