Легендарната бивша треньорка по художествена гимнастика в откровенно интервю пред Мариян Станков - Мон Дьо

Тази седмица в „Неделята на NOVA" Мариян Станков - Мон Дьо ни среща с Нешка Робева.

„Откакто съм в обектива, не се чувствам свободна. Имам чувството, че живея чужд живот. Съвсем скоро казах, че се оттеглям от сегашните си задължения. Искам свободата си. Моят затвор е моята професия, очакванията на хората. Знам какво съм дала за своята страна. Нямам нужди от оценки и награди”, сподели легендарната бивша треньорка по художествена гимнастика. Тя допълни, че винаги се вторачва в отговорностите си.

Нешка Робева напусна поста си в ансамбъла на Германия по здравословни причини

„Майка ми беше работничка във фабрика. Не знам дали някое дете може да живее в стаята, в която ние живеехме. През нея се влизаше в мазето. Когато майка беше нощна смяна, умирах от ужас”, споделя тя. 

„В България се насажда едно ужасно отношение към възрастните хора. Бях на 40, когато ми казаха, че съм стара за треньор”, каза още Нешка. 

Нешка Робева: У нас не всяка добра гимнастичка има възможност да се състезава

Робева коментира и обстановката с епидемията от коронавирус. „Ежедневно умират милиони хора. Дали ще умреш от него, или от друго, е все едно. Представете си, че напълните хладилника и се разболеете, тогава за какво ви е това ядене? Глупаво е”, коментира Нешка Робева.

Легендата в художествената гимнастика коментира и мигрантския поток, който ни притиска.

„Сега обясняваме, че не ги искаме. А къде бяхме, когато им разбиваха държавите?. Властта и парите са страшни изпитания за един човек. Пожелавам на Борисов да осъзнае в своя трети мандат каква огромна тежест е стоварена върху него”, каза Робева.

Повече гледайте във видеото.