В офисите на института няма да се допускат хора с респираторни заболявания или завърнали се от страни с COVID - 19

Националният осигурителен институт /НОИ/ предприема строги мерки срещу разпространението на коронавируса. В офисите на осигурителния институт няма да се допускат хора с прояви на остри заразни заболявания. Това ще се установява с термокамери, които измерват бързо телесната температура, съобщават от институцията. 

Дете на 9 години е с положителна проба за коронавирус

В приемните на НОИ няма да се допускат и завърналите се от държави, в които има установени случаи на COVID - 19. Спира се приемът на заявления, жалби и други документи от такива хора. Спират се и консултациите в приемните. Те ще се предоставят на единния телефонен номер - 0700-14-802.  

Заявления, жалби и други документи НОИ ще приема по електронен път с електронен подпис, с ПИК или чрез лицензиран пощенски оператор. 

ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА: От днес „Арсенал“ спира работа

Хората, които по уважителни причини не са подали съответните документи по този ред, ще могат да го направят в срок от 14 дни след отмяна на извънредното положение. Те ще се считат за подадени в срок.

Градовете в България опустяха след мерките срещу коронавируса (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО