Надежда Стоева е лекар в Пета градска болница

Лекарят Надежда Стоева от Пета градска болница в София е заразена с коронавирус. Тя разкри това чрез пост в социалните мрежи. Стоева разказа за ежедневната борба, която тя и колегите й от първа линия водят с коронавируса.

Вирусът стигна нови две области, общият брой на заразените у нас е 264

"Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати,Вие,които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във войната с вируса с красиво име Корона. Искам да Ви информирам,че Аз вече съм заразена", пише тя във Facebook.

 

....НОВИНИ ОТ ФРОНТА.... Здравейте колеги,приятели,близки, познати и непознати,Вие,които редовно четете моите постове и...

Публикувахте от надежда стоева в Сряда, 25 март 2020 г.

"Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ.Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта.Това желание да бъда полезна във всяко време, включително и сега,изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт, ми изигра лоша шега.

Ние, лекарите от спешния кабинет на Пета МБАЛ, първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме, все още, на работните си места и в момента. Разбира се без мен.

Удължават срока на всички мерки срещу коронавируса у нас

Въпреки добрата екипировка,въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена, това се случи. Аз, като началник на екипите си, съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа,за което съм благодарна на ръководството на болницата.

До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, без да зная, че съм вирусоносител.

Днес когато разбраха за моя позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията.

Та......това са днешните новини от фронта.

Засега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя, за да продължа с хобито си, което е моята професия", гласи постът й.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП