Оздравели и изписани след болнично лечение са 25

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25. От щаба обаче съобщиха, че това няма как да е реалната цифра, тъй като се хващат само 2 случая от 11.

Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби.

Новите доказани случаи за последното денонощие са 45. Заразен с COVID- 19 вече има и във Видин, с което областите с регистрирани случаи на коронавирус стават 23. Нови регистрирани случаи с коронавирус има в София, Варна, Пловдив, Смолян, Благоевград, Велико Търново, Видин и Монтана. Расте и броят на починалите, заразени с коронавирус. След смъртния случай на 40-годишен мъж в "Пирогов", средната възраст  спадна на 61 години.

179 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 18 от тях са в интензивни структури.

40-годишен мъж с COVID-19 почина в „Пирогов“

По отношение на общата картина – към 2 април: 258 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 199 на жени.

От оперативния щаб обаче признават, че реалният брой на заразените е в пъти по-голям от обявения. По тези сметки към днешна дата може да се предположи, че реалният брой заразени у нас е над 2300. Експериментът с теста на хиляда полицаи, който трябва да даде по-ясна картина, все още не е приключил. Засега няма положителна проба.

 

И в световен мащаб, и в България тенденцията за заразяване на лекари е много тежка . Само в Пловдив има 9 заразени медици, затова от Щаба апелират всички от първа линия да работят само със защитни средства.

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Регистрираните случаи по административни области са както следва: Благоевград – 14; Бургас – 20; Варна – 23; Велико Търново – 3; Видин – 1; Габрово – 2; Добрич – 10; Кърджали – 7; Кюстендил – 6; Ловеч – 1; Монтана – 18; Пазарджик – 8; Перник – 6; Плевен – 9; Пловдив – 27; Русе – 1; Силистра – 2; Сливен – 5; Смолян – 11; София – 274; Стара Загора – 3; Хасково – 2; Шумен – 4..

МС предлага извънредното положение да продължи до 13 май

В момента се работи  по разкриването на нови лаборатории, в които да се правят тестове за коронавирус. Всички съмнителни резултати се изпращат за потвърждение в Националната референтна лаборатория.

179 от регистрираните заболели са в болници, като 18 от тях са в интензивни отделения.  20 от всички заболели са медици.

Репортер: Мариана Торманова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП