Той добави, че се надява първенствата в Италия и Испания също да бъдат подновени

Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че „няма начин“ Ливърпул да финишира сезона без титлата от Висшата лига.

Най-големите събития, които бяха отменени или отложени през 2020 г.

Той сподели в понеделник, че мърсисайдци със сигурност ще триумфират с титлата, ако сезонът бъде подновен, но ако пандемията от коронавирус отмени оставащите срещи от кампанията, то тогава няма да има друг вариант освен анулиране на сезона. Възпитаниците на Юрген Клоп водят с 25 точки пред втория Манчестър Сити при осем оставащи кръга до края на първенството, но „гражданите“ са с два мача по-малко.

„Няма начин Ливърпул да не бъде обявен за шампион на Висшата лига. Ако първенството бъде подновено, те почти сигурно ще триумфират с титлата – на теория, все още нямаме гаранция за това, но на практика сме близо до подобен сценарий. Въпреки това, ако кампанията не може да бъде доиграна, ще трябва да намерим начин за определянето на шампиона. И, разбира се, не виждам вариант, в който това да не е Ливърпул. Разбирам, че феновете ще са разочаровани, ако това се случи пред празни трибуни или дори на зелената маса, но вярвам, че те спечелят титлата по един или друг начин“, разкри той за словенския всекидневник Ekipa.

УЕФА свали забраната за пряко излъчване на Висшата лига в събота следобед

Чеферин добави, че се надява първенствата в Италия и Испания също да бъдат подновени, като двете страни са най-засегнати от пандемията в Европа. „Аз съм оптимист. Оптимистично настроен съм, че шампионатът в Испания ще завърши, че този в Италия също ще бъде доведен до край, аз съм оптимист, като цяло. Разбира се, не мога да гарантирам и обещая нищо на този етап. Нещата зависят от ситуацията в отделните страни – всичко зависи от това дали ще може да се играе футбол, без да се излага на риск здравето на хората“, завърши Чеферин.