Местните са готови да я въведат още в полунощ

Село Буковлък да бъде поставено  под 14-дневна карантина! Това предлага Областният щаб в Плевен. Очаква се Заповед на Националният оперативен щаб. Местните имат готовност още от полунощ да въведат карантината. 

Въпреки, че в Буковлък официално живеят около 4 200 души, то пряко засегнатите от карантината ще са над 5 000. Поставянето под карантина на населеното място се налага поради факта, че четири шивачки от огнището - цех в Плевен, са от селото и са имали контакт с немалко от жителите му през последните дни.

Все още обаче официална заповед от Националния оперативен щаб за затваряне на Буковлък няма.

Огнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен

Към момента заразените в шивашкото предприятие са 24. Всичките 100 работнички ще бъдат изследвани по PCR метода. Ще има и мобилно тестване в село Буковлък. 

Огнището на коронавирус е регистрирано в шивашка фирма с 900 служители в Плевен. Всички те са в принудителен отпуск, а цехът спря работа. Това стана ясно по време сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!