Според Цветомир Найденов певицата ЛиЛана е била любовница на бизнесмена

Първи коментар на бившия съдружник на издирвания бизнесмен Васил Божков. В интервю в петък, Божков, срещу който има 11 обвинения, обяви, че е невинен, а фирмите му са плащали данъци и такси.

Пред NOVA Цветомир Найденов обаче разказа за влиянието на Божков в Комисията по хазарта през няколко служители, за отношенията му с певицата ЛиЛана и за акциите на футболния клуб Левски.

В ефира на NOVA Цветомир Найденов коментира, че търговията с влияние в Комисията по хазарта се осъществявала не през финансовия министър, а през двама-трима служители, които били запознати със спецификата на дейността.

Горанов: Божков да си плати данъците, тогава да иска продължаване на бизнеса

Именно основната част от обвиненията на Божков са свръзани с нарушения на Закона за хазарта. Прокуратурата твърди, че от 2014 г. насам не са платени такси на държавата за над половин милиард лева.

"За Божков да поръча убийството на един човек е като за нас да си поръчаме пица", Това заяви в ефира на „Здравей, България” Цветомир Найденов, бивш съдружник на бизнесмена Васил Божков и човекът, подал сигнал срещу него в прокуратурата.

 

 

"Той ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали. Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, за това събирахме доказателства срещу Божков", поясни Найденов. 

Божков: Комисията по хазарта няма основание за отнемане на лиценза на "Еврофутбол"

Той обясни, че не е знаел за подкрепа от финансовия министър Владислав Горанов към Божков. Според него бизнесменът "никога не е казвал вярна дума, може да лъже и сега". Найденов не очаква нищо от Божков. Те са си разделили бизнеса.

"С Божков никога не сме били приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит - че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години", обясни Найденов. Той разкри, че Божков го е рекетирал още през 2016 г. Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки.

Прокуратурата пусна разговори на Божков с бизнесмени (ФАЙЛОВЕ)

Според него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателства срещу бившия си съдружник.

"Гледах му интервюто. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. Тя му беше любовница над 10 години. Той й подари кола, тя си имаше специален час за посещения в "Нове Холдинг". Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже", заяви бизнесменът.

"В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия - това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е специфична материя и министърът на финансите не е длъжен да знае всичко, свързано с него. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган", добави Найденов.

Бизнесменът, подал сигнала срещу Божков: Той ме заплаши с убийство преди месеци (ВИДЕО)

Според него измамата на Божков е била много голяма и никой не е могъл да предположи какво е вършел бизнесменът. За Найденов, той трябва да бъде върнат обратно в България и съден. Божков няма да даде акциите на „Левски” на Тити Папазов, смята още Найденов.

Екипът на NOVA покани и бизнесмена Васил Божков за коментар, но той отказа.

Целия разговор с Цветомир Найденов гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.