Тя често се шегува, че е станала известна, още преди синът й да се прочуе

Мей Мъск често се шегува, че е била известна, още преди синът й, основателят на SpaceX и Tesla Илон Мъск, да се прочуе. И това наистина е така. Мей работи като модел и диетолог в продължение на 50 години. Снимала се е за списанията Vanity Fair, Vogue, Cosmopolitan, Marie Claire, New York. Има и две магистърски степени, пише DarikNews.bg.

СНИМКИ НА МЕЙ МЪСК ВИЖТЕ ТУК

Мей Мъск е родена в Канада. Има сестра близначка на име Кей. В семейството са пет деца, а родителите ѝ били авантюристи и се занимавали с хиропрактика. Те често пътували, но се установяват за постоянно в Южна Африка, когато Мей е едва на 2 годинки. Тя казва, че от родителите си е наследила авантюристичния дух и желанието да преследва кариера в модата.

Звезди с известни родители (ГАЛЕРИЯ)

 

Мей започва да работи като модел на 15-годишна възраст в Южна Африка. През 1969 г. дори е сред финалистките в конкурса Мис Южна Африка.

Илън Мъск изуми света с името на бебето

Със съпруга ѝ Еръл Мъск се запознават в гимназията и са женени от 1970 до 1979 г. Еръл е инженер. Заедно имат три деца - Илон, който е най-големият, брат му Кимбъл и сестра му Тоска. След развода, когато е на 42 години, Мей се мести с трите си деца от Йоханесбург, Южна Африка в Торонто, Канада.

 

Мей Мъск обожава книгите и дори издава своя собствена - „Жена с план“, в която описва пътя на успеха си като модел.  

През 2016 г. Мей Мъск подписва с IMG Models и оттогава досега редовно дефилира на Седмица на модата в Ню Йорк. 72-годишната дама не смята скоро да се пенсионира. 

Трима българи са част от екипа, работил за успешното изстрелване на ракетата на SpaceX (ВИДЕО+СНИМКИ)

Капсулата на SpaceX с двама американски астронавти на борда се скачи с МКС (ВИДЕО+СНИМКИ)

Илън Мъск продава почти цялото си имущество

Сателити от проекта на Илън Мъск прелетяха над България