По думите на д-р Мартин Табаков американският президент може да извади позитиви от протестите срещу полицейското насилие и расизма

"Битката през 2020 ще се води в т.нар. предградия на САЩ". Това каза в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините” международният анализатор д-р Мартин Табаков.

Тръмп заплаши ЕС с мита върху вноса на автомобили

„Политиката, която Доналд Тръмп води, не е  определящ фактор за американските гласоподаватели. Много по-важно за електоралната картина, която ще се наблюдава в САЩ през ноември на президентските избори,  е това какво ще се случва в страната. Две са основните теми. Едната е икономическите последици от COVID-19 и организираните размирици в различните щати”, коментира той. 

По думите му американският президент може да извади позитиви от протестите срещу полицейското насилие и расизма. Негативните оценки за него ще са породени от икономическата ситуация в САЩ, породена от кризата с COVID-19, допълни Табаков.

Тръмп: Нещо е прещракало в полицаите от Минеаполис

Според международния анализатор вътрешнополитическите рецептори на Доналд Тръмп работят на много високо ниво. „Има редица репубиканци, които не искат да го подкрепят. Съмнявам се, че те имат реална електорална тежест, за да повлияят на преизбирането му”, каза д-р Табаков.

Целия разговор гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.