Тестът, разработен с подкрепата на британското правителство, е показал точност до 98,6%

Британски министри се готвят да раздават безплатно милиони тестове за новия коронавирус, след като бърз тест за COVID-19 премина успешно клинични изпитания, съобщи Ройтерс, като цитира публикация на в."Дейли телеграф".

По какъв начин се взимат пробите за коронавирус?

Тестът, разработен с подкрепата на британското правителство, е показал точност до 98,6 на сто. В рамките на двадесет минути той може да отчете дали пациентът е влязъл в досег с коронавируса. Клиничните изпитания са проведени в условията на секретност през юни. Тестът е разработен от консорциума "Ю Кей Рапид Тест", създаден от университета Оксфорд и водещи британски диагностични фирми.

Нова методика за диагностициране на COVID-19 в болница „Свети Иван Рилски“

Единственият одобрен досега тест за антитела във Великобритания работи с кръвни проби, които се анализират в лаборатории в рамките на дни. Докато се очаква одобрение от регулатора за използване на новия тест, десетки хиляди прототипи вече се произвеждат в предприятия в Обединеното кралство, уточнява изданието. Министрите от британското правителство се надяват бързият тест AbC-19 да може да се използва масово преди края на годината.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.