В Стара Загора протестно автошествие блокира пътя за Хасково

Недоволни замеряха сградата на МВР с яйца и домати. Това се случи в 41-вата вечер на протести срещу правителството и главния прокурор.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Протестиращите започнаха да се събират след 19:00 часа в Триъгълника на властта. След това тръгнаха на шествие към МВР, за да освиркат действията на полицията от снощи.

ПРОТЕСТЪТ НА "ОРЛОВ МОСТ"

Тази вечер те няма да ходят към „Орлов мост” и бул. „Ситняково”. На кръстовището пред румънското посолство имаше демонстрация в защита на жени и деца, за която имаше разрешение от Столичната община. 

Същевременно в Стара Загора беше организирано протестно автошествие, в което се включиха около 50 автомобила. Те преминаха през центъра на града и минути след 19:00 часа пристигнаха в района на летището. Пътят Стара Загора – Хасково беше блокиран за кратко.

„Библиотека на колела-Оставка” беше мотото на протеста. Недоволните четоха книги на пътя. Полицията пренасочваше движението. Нямаше напрежение или провокации.

Снимка: Георги Манев

 

Снощи напрежението пред румънското посолство ескалира. Кола на жена с две деца беше потрошена, след като се опита да пробие блокадата на кръстовището. Трима са арестувани.

Автомобилът остана блокиран дълго, преди да дойде полицията и да успее да го изведе. Протестиращите обвиниха жената в провокация, защото се врязала в блокадата и ги обиждала.  

Тя от своя страна ги обвини в агресия и нарушаване на правата й. Всички замесени приключиха вечерта в 1 РУП.

 

 

А тази сутрин в темата беше въвлечена и дама, чиято външност наподобява тази на блокираната от снощи. Профилът й обиколи Facebook пространството, последваха и нападки заради споделени снимки от скъпи почивки. В отговор жената пусна публичен пост, че ще съди всеки, който продължи да я обижда и свързва с блокадата.

Повдигнаха обвинение на мъжа, размахал пистолет на „Орлов мост”

Отново във Facebook заради поведението си снощи беше атакуван и политологът Стойчо Стойчев. Той също се опита да премине през блокираното кръстовище, но беше спрян.

На „Орлов мост” пък беше задържан 19-годишен младеж, размахвал пистолет. Днес вече е с повдигнато обвинение и пуснат под гаранция от 500 лева.

 

 

Репортери: Даниела Пехливанова, Наталия Герджикова, Стоян Нешев, Георги Манев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.