Въведено е извънредно положение в щата

Две са вече жертвите на сблъсъците между протестиращи и полиция в американския щат Уисконсин. Там е обявено и извънредно положение. Допълнителни сили от националната гвардия се разполагат заради размириците в град Кеноша.

Вълната от протести избухна, след като чернокож беше прострелян от полицаи. Мирните демонстрации обаче бяха помрачени от последвалите мародерства и палежи. 29-годишният Джейкъб Блейк беше прострелян в неделя пред трите си деца, докато се опитвал да сложи край на спор между две жени. Семейството му призова да се спре насилието. Адвокатите на фамилията казаха, че Блейк е парализиран от кръста надолу и вероятна ше остане така завинаги.

Сблъсъци в САЩ след полицейска стрелба (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Тъй като куршумите са засегнали гръбначния му стълб и са раздробили няколко прешлена, ще бъде истинско чудо, ако Джейкъб може да ходи отново. Той все още се бори за живота си и за това да стане бледо подобие на мъжа, който е бил”, коментира адвокатът Бен Кръмп.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.