Двама младежи загубиха живота си в Добрич

Серия тежки пътни инциденти в страната. Двама младежи загубиха живота си след тежка катастрофа. Колата е карал техен приятел на 14 години. Основна версия на този етап е превишена скорост.

В района на Бургас задържаха пиян шофьор на ТИР, след като разпиля по магистралата каси с бира.

Пътните инциденти се случиха фона на задръствания и засилено полицейско присъствие по пътищата в страната заради трите почивни дни.

14-годишен открадна колата на баща си и предизвика катастрофа с две жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

Катастрофата в Добрич е станала около 3 часа снощи. 14-годишно момче е загубило контрол над автомобила заради висока скорост. Последва удар в мантинелата и уличен стълб. При инцидента загиват двама младежи на 19 години, а други двама са в болница без опасност за живота.

Късно през нощта 14-годишното момче се качва в служебната кола на баща си, заедно с още 5 младежи.

„4-мата, които са били на задната седалка, са решили да изхвърлят някаква тонколона. Отварят вратата в движение. При което водачът се плаши да не изпадне някой и така губи управление”, обясни окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Автомобилът се блъска в мантинелата, удря се челно в стълб, след което отива в насрещното платно. Сигнал за инцидента подават свидетели на случилото се.

19-годишно момче загива на място, а друг негов връстник губи живота си на път към болницата. Съседи на едно от почернените семейства са в шок. „Беше много съзнателно дете. 10 пъти да мине – 10 пъти ще те поздрави. Много са бедни и имат човещина”, сподели Ибрям Хасанов.

Двама от оцелелите младежи са настанени в болницата в Добрич с черепно-мозъчни травми, но без опасност за живота.

„Пробите за алкохол, които са направени първоначално с дрегер на водача са отрицателни. Взета е кръв, съответно ще бъдат извършени химически експертизи за наличието и на алкохол и на наркотични вещества”, посочи Бухчев.

14-годишният младеж остава под надзора на инспектори от детска педагогическа стая.

Десетки каси бира изпаднаха от камион, затвориха „Тракия” (ВИДЕО)

Разследването продължава. Тепърва ще бъдат разпитани родителите на 14 годишното момче, за това как ключовете на автомобила са се озовали у него.

4-часова блокада на магистрала „Тракия” тази сутрин. Пиян шофьор на камион разсипа каси с бира по пътното платно. Това се случи в района на Карнобат. Дрегерът е отчел над 1,7 промила алкохол в кръвта на водача. 

„Взех завоя малко по-бързо и скъсаха се каишките и товарът изпадна. Карах бавно, някъде с 25 км/ч.”, каза водачът на ТИР-а Стоян Иванов.

Пристигналият на място екип на „Пътна полиция” тествал шофьора за алкохол. Пробата е положителна.

„Апаратът е отчел 1,76 промила, което е едно значително количество алкохол, употребено от него, малко преди да се качи в кабината на товарният автомобил”, заяви говорителят на ОДМВР Бургас Цветелина Рандева.

Шофьорът на ТИР-а, 50 годишен мъж от Харманли, с 29 години стаж, отрече пред камерата ни да е пил преди път. „Пих снощи до 12 и половина, две ракии. Сутринта станах, нямах проблем, чувствам се нормално”, обясни той.  

Мъжът беше задържан за 24 часа и е образувано бързо досъдебно производство по случая. Експертизи ще покажат искоростта, с която се е движил камионът преди да разпилее касите с бира.

Интензивен трафик на магистралите и към Гърция преди почивните дни

Тежки пътни инциденти и във великотърновско. ТИР от Беларус и лек автомобил се удариха на пътя Русе-Велико Търново в село Поликраище. Инцидентът е станал в късния следобед. На мокър участък тежкотоварният автомобил е навлязъл в насрещното платно. Удря лекия автомобил, след което се събаря оградата на къща край пътя. Ранен е шофьорът на колата.

Малко по-късно лек автомобил се заби в ограда на къща в съседния град Долна Оряховица.

По неофициална информация, само за днешния ден във великотърновско са регистрирани над 20 леки и тежки пътно-транспортно произшествия. 

Репортери: Емил Дамянов, Цеца Алексова, Мартин Георгиев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.