Загиналите са 19-годишни младежи

Двама 19-годишни младежи са загинали при катастрофа около 3:30 ч. тази сутрин в Добрич.

Автомобилът, с който е станал инцидентът, е управляван от 14-годишно момче. По първоначална информация е шофирал с висока скорост. Тийнейджърът изгубил контрол над управлението, помел мантинелите в разделителната ивица на моста на бул. „Добруджа” и ударил колата в електрически стълб. От ударите колата  преодолява и другата успоредна мантинела и се озовава в насрещното платно за движение.

Единият от пътуващите в колата е загинал на място, а друг – на път за болницата.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Колата била служебен автомобил на баща му. В нея са се возили общо шестима младежи. Двама от тях - на 15 и 19 г. са настанени за лечение, а шофьорът и шестото момче са се отървали без наранявания.

ЖЕСТОКА КАТАСТРОФА: Пикап обезглави пешеходец в столичния квартал "Люлин"

"Образувано е досъдебно производство за причиняване смърт и телесни повреди на повече от едно лице. С водача към настоящия момент се водят съответните действия по привличането му в качеството на обвиняем и съответно за вземане на мярка за неотклонение. Пробите за алкохол, които са направени първоначално с дрегер на водача са отрицателни. Взета е кръв съответно ще бъдат извършени химически експертизи за наличието и на алкохол и на наркотични вещества", каза окръжния прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Обстоятелствата около инцидента продължават да се изясняват. Не е ясно как момчето е взело колата и защо е шофирало в 3.30 часа сутринта. 

Информация: Надежда Карапанчева

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.