За пандемията, лечението и страховете

„Личният не трябва и не може да ходи да преглежда на адреси. Това може да направи специално оборудван екип за целта. Той трябва да има специален транспорт и облекло. Такива има само Спешна помощ. Ние можем да консултираме по телефона и това е мярка, която се използва в определени случаи и е валидна в много страни“. Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA” председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари доц. д-р Любомир Киров.

Как се прави антигенен тест и колко надежден е той

Той добави, че ако лекарят прецени, че има необходимост от антибиотик наистина няма как болният да отиде при лекарят или той при него

„Когато се давиш има ли значение дали ще ти хвърлят лицензиран пояс или обикновен? Ние трябва да намерим начин… с обаждане или нещо друго“, каза доц. Киров.

Според него ако трябва да четем закона трябва близък на болния да отиде до лекаря, който да предпише рецепта. След това той може да закупи медикаментите и да ги занесе на болния.

„Случва се, че всеки ден нарушаваме една заповед, която трябва да се спазва. Хората идват в кабинетите, ние ги преглеждаме и една голяма част от тях са болни от коронавирус“, добавя д-р Киров.

Целия разговор гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.