Тя подчерта, че София е под сериозен натиск от заразата

"Трябва да намалим натиска към болниците. Това е причината да направим кабинети в ДКЦ-тата", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовния брифинг на здравните власти за ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас.

Кунчев: Спазваме тези мерки или минаваме към по-строги

Тя подчерта, че градът е под сериозен натиск от заразата. "В 9 от ДКЦ-тата вече има кабинети. Днес започва да работи такъв във 24-то и 25-то ДКЦ. Така поликниниките за изследвания ще станат 11. Това са половината от общинските клиники", добави кметът на столицата.

"Мерките в обществените пространства, които следим, се спазват все по-добре. Седем екипа проверяват ежедневно пътниците в градския транспорт. Дезинфекцията и контролът продължават. Предстои ни заседание, на което ще коментираме празниците. Моята позиция е, че не трябва да отслабваме мерките в нашия град. Поетапното връщане на ученици в училище също ще бъде обсъдено. Но смятам, че не можем да върнем всички от тях", обясни кметът на София.

Директорът на Токсикологията за трагедията в Пловдив: Нещастно съвпадение на факти

"София беше първа във въвеждането на по-строги мерки. Те бяха насочени към това да се намалят възможностите за струпване на хора, без да може да се контролира. Смятам, че тези мерки бяха правилни и продължават да са такива. По никакъв начин те не бива да се намаляват и отслабват независимо от всичко. Пак казвам, че след 27-ми не можем да върнем всички ученици в час. Ще обсъдим и провеждането на коледни базари и други неща свързани с месец декември. Тези мерки дават резултат и ще продължим да залагаме на контрола", добави Фандъкова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.