Темата в "Събуди се" коментират туроператори

Целогодишно в Занзибар е 30 градуса. Няма грип, жълта треска или малария. Но най-вече няма коронавирус. Това ли повиши интереса на българите към подобни екзотични места и по джоба на всеки ли е почивката там, темата коментират туроператорите Антония Чомполова и Любомир Николов.

„Много хора, в продължение на една година, не пътуваха абсолютно никъде. Вече в България е студено, а настроението е минорно. Хората имат нужда от промяна, малко топлина и слънце. От малко усмивки. Дестинации като Малдивите, Занзибар, дори Мексико, могат да предложат това”, заяви Николов.

Според него улеснените регулации по тези дестинации са позволили на хората да пътуват.

„Хубавото е, че почти всяка седмица самолетите са пълни, и така до април. Освен с чартърен полет, има и други варианти за достигане до тези дестинации. Чартърът обаче е много удобен и не губиш време да стоиш по летищата”, обясни Антония Чомполова.

Николов посочи, че не е нужно човек да е богат, за да достигне до екзотичните дестинации. „Малдивите, както и Занзибар, предлагат различни видове хотели”, коментира той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.