С 25% падат наемите за студентите на УНСС в общежитията

"При нас имаме абсолютно реално обучение чрез онлайн платформата. Имаше проблеми с изпитите, чисто технически, но масово нещата вървят, както се случва и в присъственото обучение. Не е добре да се противопоставя присъственото на онлайн обучението", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС.

"Преподавателят не е напълно самостоятелен, има си учебен план, който той спазва. Ако има сигнали за нередности и проблеми, контролните органи реагират, това са катедрен съвет, факултетен съвет", информира още ректорът.

"Онлайн обучението дава възможност за голям контрол, системата регистрира автоматично всичко. Ние можем да упражняваме контрол, когато се наложи", увери още той.

Проф. Димитров осведоми, че има леко преуморяване у преподавателите и че това е една от причините те да искат обучителният процес да се върне към нормалното.

"Намаляването на наемите в студентските общежития бе резултат на преговори между ръководството на УНСС и Студентския съвет, а стипендиите се увеличиха, защото правителството отпусна допълнителни средства и това няма нищо общо с епидемията вследствие на COVID-19", информира ректорът на икономическото висше учебно заведение.

"В УНСС няма да се променят таксите. Всеки иска да има повече средства, но засега се справяме със ситуацията. Не бива да натоварваме допълнително студентите", добави проф. Димитров. 

Той е убеден, че има търсене на специалности, които предлагат високо качество на образование и качествено образовани хора се търсят винаги, а по данни на НОИ 98% от завършилите УНСС си намират работа. 

Домусчиев: Щастлив съм, че подписахме ново споразумение за сътрудничество с ректора на УНСС

"Всеки един студент може сам за себе си да прецени дали получава това, което очаква като материали и знания. Повечето оплаквания са към системата, не към преподавателите", това пък каза в предаването Ангел Стойков, председател на Студентския съвет в УНСС.

Студенти обвиняват професор в използване на език на омразата

"Студентският съвет е единственият орган, към когото студентите могат да се обърнат, когато искат да защитят правата си", допълни той.

Стойков бе категоричен, че обучението си върви, изпитите си вървят, като процентът на скъсаните и слабите студенти не се променя. Относно студентите със специални нужди, той е сигурен, че за тях се прави всичко възможно, за да бъдат улеснени, както в образователен, така и в социален аспект.

Кои са най-сериозните проблеми при незрящите? (ВИДЕО)

Той съобщи и добрата новина за студентите, че за месец януари и февруари са намалени с 25% наемите в студентските общежития на УННС.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.