Рекламният клип е организиран от бивш хирург и член на горната камара на британския парламент

Двама от най-известните британски изпълнители - певецът сър Елтън Джон и актьорът сър Майкъл Кейн, участват в комичен рекламен клип, за да насърчат възрастните хора да се ваксинират срещу COVID-19. 

Клипът представя как 73-годишният сър Елтън Джон се явява на прослушване за рекламата на Националната здравна служба, където трябва да изиграе, че получава първа доза на ваксината. Режисьорът изглежда не е впечатлен от актьорските му умения и иска от него да го изиграе като сър Майкъл Кейн.

Елтън Джон се преструва, че е инжектиран, след което започва да пее един от своите хитове - "I'm Still Standing" или в превод "Все още се държа", но режисьорът го прекъсва с думите: "Благодаря, Джон, ще ти се обадим". 

След това музикантът е заменен с 87-годишния Майкъл Кейн, който е "спечелил" ролята и му бият ваксина.  

15 ГОДИНИ ЗАЕДНО: Елтън Джон и Дейвид Фърниш празнуват годишнина (СНИМКИ)

"Току-що ме ваксинираха срещу COVID. Не болеше", споделя Кейн.

"Колкото повече хора го направят, толкова по-голям е шансът да изкореним пандемията от COVID-19. Много е важно да знаем, че ваксините , които ни поставиха , отговарят на всички стандарти за бесопасност и качество", казва пък Елтън Джон.  

Рекламният клип е организиран от бившия хирург и член на горната камара на британския парламент - лорд Ара Дарзи, който е приятел с двете звезди. 

Елтън Джон издава свои непубликувани песни (ВИДЕО)

Националната здравна служба уточнява, че сър Елтън Джон и сър Майкъл Кейн са ваксинирани срещу COVID-19. 

"Исках да участвам в този филм, за да помогна да бъдат показани ползите от ваксинацията и как тя ни помага да се защитим, както и хората, които обичаме. Надявам се, че можем да се обединим и да се включим в борбата с това ужасно заболяване", заявява певецът. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.