Вижте какво още каза той в студиото на „Здравей, България"

„Най-вероятно сме в началото на трета вълна на заразяване с COVID-19, но тя в никакъв случай няма да даде толкова голяма заболеваемост. Убеден съм, че кривата ще бъде малко по-ниска”. Това заяви зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Над 1000 заразени с COVID-19 за денонощие

„Виждате колегите, които приемат пациенти, колко са спокойни. Не можем да го сравним с това, което беше преди десетина месеца, когато те нямаха опит и не бяха достатъчно защитени. Системата също бързо се адаптира според ситуацията у нас”, каза още той.

 

По думите му при нужда отделенията могат бързо да бъдат трансформирани в зависимост от това, което показват цифрите.

Доц. Кунчев отговори на въпросите на родителите за тестването на децата (ВИДЕО)

Относно голямата разлика в заболеваемостта в различните район у нас, Николай Брънзалов коментира: „Най вероятно това се дължи на факта, че новият щам е в България. Работи се усилено в Националния център по заразни и паразитни болести. Скоро проф. Кантарджиев ще даде данните. Най-вероятно ще се докаже, че това се дължи на новия вариант на вируса”.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.