Георги Момеков

„Проучването на последните ваксини за коронавирус е направено върху огромен брой хора. Има някои неизвестни, но това е така за всеки лекарствен продукт”. Това обясни в предаването „Събуди се” председателят на Българското научно дружество по фармация професор доктор Георги Момеков.

Близо 10% положителни тестове за COVID-19

„Опитваме се да ваксинираме милиарди хора. Да, ще се появяват някакви странни по-редки отговори, но това не намалява ползата от ваксината”, смята проф. Момеков.

„Във Великобритания – една от най-развитите страни в света, Южна Африка - може би най-развитата страна в Субсахарна Африка. Тези държави идентифицираха едни варианти. Убеден съм, че в много от не толкова развитите страни по света тлее жестока епидемия. Там никой не знае каква е тежестта на епидемията. Много съм притеснен какво става в Африка. Никой не знае”, коментира проф. Момеков.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.