В областта от понеделник ще работят 13 кабинета за ваксиниране

В Кюстендил в зависимост от броя на новите заразени, утре се очаква областният щаб да отпусне или да затегне мерките в града, между които и задължителните сега маски на открито.

В момента в болница са настанени 81 пациенти, 5 от тях са интубирани. Сред болните има и 12 годишно дете, чието състояние е добро.

Ваксини в последните три дни са поставени на 400 души. В момента здравната инспекция разполага с общо 2300 ваксини.

В областта от понеделник ще работят 13 кабинета за ваксиниране.

Слаб интерес за имунизация в Кюстендилско въпреки многото заболели

В Кюстендил пристигна заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, за да провери как върви масовата ваксинация в града.

По нейните думи няма необходимост от предварително записване, защото всички граждани получават възможност за ваксинация. Тя счита ситуацията за овладяна.

Директорът на РЗИ-Кюстендил д-р Здравко Величков сподели, че утре ще се прецени дали да се вземат нови мерки, въз основа на подадените данни.

В рубриката на „Здравей, България” – „Питай за ваксините!” утре ще гостува доц. Ангел Кунчев - изпращайте въпросите си във връзка с организацията на имунизацията в секцията „Моята новина” ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.