Някои чакаха с часове за защита срещу коронавируса

Големи опашки за ваксиниране се извиха в Калифорния. На места редиците от желаещи да получат защита срещу коронавируса се точеха по две пресечки. Опашките се образуваха, въпреки че ваксинация се правеше само на хора над 65-годишна възраст. 

Една от големите частни компании за здравно осигуряване обяви, че са получили по-голям брой ваксини и до вторник включителни ще ваксинират свободно всеки желаещ възрастен човек. Броят на кандидатите се оказа толкова голям, че се наложи дълго чакане на опашка.

ЗА ТРИ ДНИ: Около 30 000 са ваксинираните срещу COVID-19 българи (ОБЗОР)

"Гледах онлайн и навсякъде е напълно резервирано в цяла Калифорния. Затова смятам, че този вариант е добър. Чакам от 9 сутринта или малко по-рано", заяви една от желаещите да си постави ваксина Джанис Люис.

"Знаем, че възрастните са най-заплашени от компликации от Ковид-19 и искаме да ваксинираме възможно най-много от тях. Решихме, че този вариант, с клиника в която желаещите да се явят, е най-подходящ", посочи Люкджон Дей, лекар в болница в Сан Франциско.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.