В сряда страната ни отбеляза рекорд по брой ваксинирани за ден

Здравното министерство е изпратило остро писмо до един от производителите на ваксини - AstraZeneca. NOVA разполага с документа.

AstraZeneca ще достави два пъти по-малко ваксини от договореното за ЕС

В него се констатира, че към този момент има сериозно забавяне на доставките на ваксини от страна на компанията. Като пример - на 1 март България вероятно ще получи само 52 хиляди дози от препарата, въпреки че по план те трябва да са над 142 хиляди.

Затова здравният министър настоява компанията спешно да изпрати 52-те хиляди дози от препарата към България още утре, като сме готови да осигурим въздушен транспорт за целта.

Кой може да получи сертификат за ваксинация срещу COVID-19

В документа се посочва и, че масовата ваксинация у нас се движи с много високо темпо. А с липсата на ваксини, AstraZeneca „отнема надеждата на хората”.

В сряда страната ни отбеляза рекорд по брой имунизирани за ден. От 7.30  до 17.30 ч. ваксини са си поставили 18 900 българи. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.