Така няма да се прекъсва ваксинационният план у нас

Премиерът Бойко Борисов потвърди думите на здравния министър професор Костадин Ангелов, че страната ни води преговори за получаването на един милион дози ваксини от Франция и Германия. Препаратите ще бъдат взети назаем, а целта е да не се прекъсва имунизацията, когато доставките на производителите се бавят.

„Работим в момента с Франция и Германия, където в момента имат забавяне във ваксинирането и за разлика от България, няма опашки, да ни дадат сега назаем, за да не прекъсваме ваксинационния план като свършват ваксините, защото виждате – те свършват за 1-2 дни, идват, веднага пак почваме. 18,5 млн. ваксини сме платили, после ще им ги върнем“, обясни Борисов.

Гражданско сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ на парламентарните избори .  Това декларираха Мехмед Дикме, Орхан Исмаилов, Гюнер Тахир и Нуридин Исмаил от Сдружението по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. . Мехмед Дикме подчерта, че мюсюлманите у нас трябва да имат своето представителство .

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.