Моделите бяха съчетани с два малки робота, създадени от Италианския технологичен институт

По време на Седмицата на модата в Милано своята колекция за есенно-зимния сезон на 2021 година представи креативното модно дуо „Долче и Габана“. Те черпят вдъхновение от 90 -те години на миналия век. 

„Долче и Габана“ смесиха модели с роботи в атмосфера, подобна на дискотека на Седмицата на модата в Милано в понеделник 1 март. Ярки цветове, леопардови щампи и блестящи златни и сребърни палта и блузи, бяха представени в шоуто на Dolce & Gabbana, което беше излъчено в уебсайта на марката и в социалните медии.

135-те визии на креативното дуо включват якета с големи (широки) рамене, с препратка към 90-те години, изкуствена кожа и мини-рокли, наподобяващи космически тоалети, но също така и прозрачни пластмасови палта, подобни на защитната екипировка, носена от медици в борбата с вируса в болниците.

Мисони започна виртуалната Седмица на модата в Милано

Моделите бяха съчетани с два малки робота, създадени от Италианския технологичен институт, за да отбележат работата на италианските изследователи в областта на роботизираните технологии и изкуствения интелект. Шоуто сложи край на шестдневните дигитални модни дефилета поради ограниченията на COVID-19, които бяха допълнително затегнати от общината на Рим през уикенда поради увеличението на броя на инфекциите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.
 
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.