Видеото е заснето от момичето, което спаси няколко от пътниците в превозното средство

Видео показва първите минути след челния удар между автобус и камион на пътя София-Варна. Кадрите са заснети от момичето, което спаси пътници от катастрофиралия автобус - Билгюл Харунова.

На място загинаха двамата шофьори, както и един от пътуващите в автобуса. Четирима пътници бяха ранени.

Кое е момичето, спасило пътници от катастрофиралия автобус на пътя София-Варна

Ударът става през нощта срещу понеделник на мокър, но опесъчен пътен участък, в който изпреварванията са забранени. 

„Изведнъж седалката ми се преобърна и влязох под другата. Всичко се случи за секунди. Изкарах останалите пътници, като счупих единия прозорец на автобуса. Баща ми беше автобусен шофьор и знам как става това”, разказа Билгюл.

20-годишното момиче е трябвало да седи напред в автобуса - където всъщност е бил починалият при челния удар пътник. Виждайки, че той е заел мястото й, тя сяда на друга, задна седалка. Това я спасява.

„Било ми е писано да седна някъде назад. Благодаря на Господ, че се отървах с това”, казва тя.

Билгюл, която учи за медицинска сестра помага на две от пътничките пред нея.

 

 

„Видях двете момичета вътре. Бяха седнали и имаха каси върху краката си. Взех касите и им помогнах да излязат”, казва Билгюл.

Челен сблъсък между автобус и камион взе няколко жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

В този момент, на мястото на трагедията се озовава 32-годишният Николай Демирев. Пътувал от София към Разград със своя кемпер. Веднага позвънил на телефон 112

„В този момента на покрива излизаха едно момче и три момичета. Разбрах, че са използвали седалките, за да се покатерят. Горе е имало някакъв люк”, разказва Николай.

Той решава да използва кемпера си, за да им помогне и да ги свали от покрива.

Стълбата на кемпера е използвана и от полицаите, за да влязат в автобуса. След като Николай Демирев дава показания в полицията продължава по пътя си, но никога няма да забрави ужаса, който е видял.

След инцидента пътят София - Варна остана затворен повече от 8 часа. Предстоят множество експертизи, за да се установи точната причината за катастрофата. Една от проверките ще е насочена към това да се изясни дали двете превозни средства са били технически изправни. Съдебно-медицинска експертиза трябва да покаже дали някой от водачите е употребил алкохол.