Случилото се възмути жителите на Пловдив, прокуратурата се самосезира

Насилие и хулиганство над мъж, който продава чорапи в пловдивския квартал „Капана”, възмути жителите на града под тепетата. Собственик на едно от заведенията в арт квартала е влязъл в пререкание с момчето. Охринетелна камера е запечатала момента на скандала.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА НА ПЛОВДИВЧАНИ ТУК

На видеото се вижда как ресторантьорът Ивайло Пенов пресреща момчето на име Митко. Не му дава да мине по улицата и известно време му се кара. След това отнема стоката му, хвърля част от нея на земята, а друга рита. Агресията продължава, като удря момчето по главата. Това става пред погледите на клиентите в рестонатите наблизо.

 

 

Случката породи лавина от коментари, като част от пловдивчани се готвят да протестират.  Гражданите призовават към бойкот на кафенето и настояват извършителят да понесе отговорност за действието си. Протестиращите ще се съберат в 16 часа в събота. Някои от тях изразиха недоволството си още днес, като поставиха стари чорапи пред входа на заведението.

 



Вид

Видео: Мария Вики

При протестиращите пристигна и самият Митко, който бе посрещнат от гражданите с аплодисменти. В знак на солидарност някои от тях си купиха от чорапите, които продава.

По случая се самосезира и прокуратурата. Проверката е образувана по два текста - за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, и за хулиганство. От прокуратурата са установили самоличността на пострадалия и на извършителя на деянието, както и на очевидци.  Проверката трябва да приключи в срок от 5 дни.

Репортер:  Илиян Велков

Още за сблъсъка в Пловдив - очаквайте утре сутринта в „Събуди се”.