Певицата заяви, че се чувства като затворник, а човешките й права са силно ограничени

Започна изслушването на Бритни Спиърс, в рамките на съдебен процес, заведен от нея срещу баща ѝ, който от 2008 г. управлява авоарите ѝ, след като тя преживя тежка депресия

Певицата подаде молба в съда в Лос Анджелис баща ѝ да не бъде назначен отново за неин попечител, а вместо него тази роля да бъде поверена на мениджъра ѝ Джоди Монтгомъри.

Това е първата изява в съдебна зала на 39-годишната поп певица от повече от две години. През 2019 г. тя свидетелства на закрито заседание.

В сряда Бритни се включи онлайн и думите, които изрече разтърсиха социалните мрежи.

Певицата заяви, че се чувства като затворник, а човешките й права са силно ограничени. Поп звездата се оплака, че не й е позволено да взима никакви решения за своя живот, в това число не може да се омъжи за приятеля си и да роди дете.

Бритни Спиърс загуби делото за попечителство срещу баща си

Освен това тя е била принуждавана да приема медикамент с литий, с който се лекува биполярно разстройство. От него певицата се чувствала като упоена и дори не можела да говори.

"Не съм тук, за да бъда нечий роб! Последният път, който говорих пред вас останах неразбрана. Надявам се, че сега ще чуете думите ми и ще разберете, че това тази ситуация ми нанася повече вреди, отколото ползи.“

Бритни Спиърс поиска съда да не възстановява попечителството на баща й (СНИМКИ)

Джейми Спиърс беше определен за попечител на певицата през 2008 г. заради проблемите на дъщеря си с психичното ѝ здраве. Той управлява изцяло нейните финанси, които възлизат на около 80 млн. долара.

Бритни Спиърс притесни феновете си с пост в Instagram (СНИМКА)

Изказването на поп певицата стана тренд в Туитър за пореден път и движението #FreeBritney отново набра скорост. Поради тази причина съдийката спря публичното изслушване на звездата и отново направи заседанието по делото закрито.

Междувременно почитателите на Бритни Спиърс протестираха пред съдебната зала в Лос Анджелис, както и в няколко американски града.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.