Всички опити за разплитане на мистерията удрят на камък

Без бойлер, печка и климатик, но с рекордни сметки за ток - така живее от около 15 години семейство от столичния кв. ”Люлин”. Засега всички опити за разплитане на мистерията удрят на камък. Скоро семейството очаква и появата на бебе.

Семейство от Перник плаща рекордни сметки за ток, а стои "на свещи"

Една от рекордните суми, които семейството на Марина Василева плаща, е за над 400 лв.

„Неколкократно съм подавала жалби до ЧЕЗ, омбудсмана на ЧЕЗ, КЕВР. Въртя се в омагьосан кръг, защото до електромера всичко е наред. Не е ясно какво е случва нататък”, разказа потърпевшата пред NOVA.

ШОКИРАЩА ФАКТУРА: 70 лева за кубик топла вода (ВИДЕО)

Марина споделя, че е отгледала четирите си деца, топлейки вода за къпане в кофа. През зимата ползва „естествен хладилник” на терасата, а лятото готви храни, които се изяждат на момента. "Проблемът, за да не сложа електроуреди толкова дълго време, е, че те гърмят. Когато пусна електроуред с по-голяма мощност, той гърми", сподели още жената.

От ЧЕЗ отговориха на запитване на NOVA, че услугата, която семейството на Марина ползва, е изрядна. Електрическото напрежението, което стига до електромера, е в рамките на всички нормативи. Ангажимент на потърпевшите и на специализираните органи е да установят дали има кражба на ток от апартамента.