Това стана ясно при връчването на мандата на партията на Слави Трифонов

Пламен Николов е кандидатът за премиер в евентуалното бъдещо правителство на „Има такъв народ”. Това стана ясно минути преди президентът Румен Радев да връчи мандата на партията, спечелила предсрочния парламентарен вот преди седмици.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„За мен е чест и отговорност да получа този мандат. Ще направя всичко възможно всичко да бъде по установените закони”, заяви 44-годишният предприемач, след като получи папката с мандата.

„В резултат на изборите от 11 юли на вас се падна отговорността да получите първия мандат. Хората гласуваха за вас с очаквания да консолидирате фронта на промяната срещу проваления корупционен модел на властта. Време е да разберем с кои личности”, каза държавният глава, обръщайки се към представителите на ИТН.

След това Радев се обърна и към кандидата за премиер, който има седем дни да върне мандата - изпълнен или неизпълнен.

„Трупат се неотложни проблеми, за да допуснете провал. Вярвам и съм убеден, че го осъзнавате. Българите очакват вашите предложения за кабинет в рамките на установеният от Конституцията срок. Желая ви успех”, каза президентът.

„За мен е чест и отговорност да получа този мандат. Ще направя всичко възможно всичко да бъде по установените закони”, заяви Николов, след като получи папката с мандата.

Президентът връчи мандата на „Има такъв народ” (ВИДЕО)

След разговора си с президента от „Има такъв народ” разказаха малко повече за кандидата си за премиер. „Той е доктор по философия на правото и икономиката. Между другото, владее три езика, просто го вмятам като закачка”, каза Тошко Йорданов.

Запитан кога е получил поканата за поста, Николов заяви: „Когато беше необходимо, в конституционния срок”.

Кои ще са кандидатите за министри обаче от партията щели да обявят в парламента.

Николов обаче изброи приоритетите, които ще има при евентуалното си бъдещо управление: Планът за възстановяване и устойчивост; справянето с COVID кризата; преизчисляването на пенсиите; промени в избирателната система и провеждането на съдебна реформа.

Кой е Пламен Николов?

„Надяваме се в парламента да получим подкрепа за тези приоритети. Много държим на подкрепата на „Демократична България" и  на „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Ако припознават тези приоритети, ще гласуват за този кабинет”, каза Тошко Йорданов.

На този фон от ИТН влязоха и излязоха от „Дондуков 2” под звуците на протест.

Пламен Николов е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. На изборите на 11 юли той беше кандидат за депутат от ИТН от Шумен и успя да влезе в парламента.

Образование

- Klagenfurt Alpen-Adria Universitat, Austria
- СУ „Св. Климент Охридски“ - Доктор по философия на правото, политиката и икономиката

Опит

Над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проекти

Преминал през Мениджърски тренинг институт в Сан Франциско, САЩ. Дългогодишен ръководител, мениджър с доказани бизнес постижения.