Майка му се надява извършителят да размисли и да върне чуждата вещ

Майка се обърна към непознат за нея мъж, който невъзмутимо откраднал велосипеда на детето ѝ. Надежда Кехайова от разложкото село Баня е силно разстроена и се надява крадецът да размисли и да върне чуждата вещ. Все пак, за да не разчита само на съвестта на извършителя, жената е сигнализирала и в полицията, която работи по случая.

Велосипедът на 3-годишния Марти изчезнал преди пет дни. Тогава детето било заедно с баща си до кварталното кафене. Двамата седнали на една от масите в заведението, а колелото оставили зад ъгъла на сянка. В същото време обаче в кафенето, което е и магазин, влезли непознати мъж и дете. 

„Мъжът пазарува в магазина, а колата му е паркирана. След това се качва в автомобила, тръгва леко напред и пак спира. Явно тогава вижда колелото, слиза, взима велосипеда и го качва в багажника. Тръгва в посока Разлог”, разказа Надежда.

Минути по-късно Марти и баща му разбират, че велосипеда го няма. На камерите в заведението виждат какво се е случило. Сега Надежда е готова дори да плати на мъжа, за да върне велосипеда.

„Най-учудващото за мен е, че уважаемият господин е с дете на видима възраст около 10 години. За какво му е на едно 10-годишно дете колело, което е доста по-малко? Уважаеми господин крадец, кажете ми вие как възпитавате детето си, след като извършвате кражбата буквално пред очите му?”, попита майката.

Полицията разследва случая, като се издирва собственикът на автомобила, който е бил заснет на множество камери в района на Баня и Разлог.