Има задържани

Повече от четири тона растения канабис са открити в Благоевградско при полицейска акция, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Ресторантьор върти оранжерия с марихуана в Благоевградско

Близо две хиляди тревисти растения, реагиращи положително на канабис, са открити, ожънати и унищожени от полицейски служители на Второ районно управление в Благоевград. Общото тегло на растенията, намерени в хода на проведена през вчерашния ден акция, е повече от четири тона.

Около три тона от откритите растения са били засадени в района на село Полето, община Симитли. Насаждения канабис са открити и в землището на симитлийските села Ракитна и Сенокос. За случаите е уведомена Районна прокуратура - Благоевград и са образувани досъдебни производства.

Иззеха над 2,5 тона канабис край Петрич

Около 30 килограма полусухи растения, реагирали положително на канабис при направения полеви тест, са открили и полицаи от районното управление в Петрич в овощна градина в местност край града. Като съпричастен към извършеното престъпление е задържан 60-годишен местен жител, а по случая е образувано досъдебно производство.

Източник: БТА