Според политолога служебното правителство затъва във все повече проблеми и за провала му ще е отговорен президентът

Румен Радев, чиято кандидатура за втори президентски мандат беше издигната преди ден от инициативен комитет, продължава да си търси достоен опонент. Днес той отново призова за политически двубой Бойко Борисов.

ГЕРБ обаче ще бавят топката с тяхната кандидатура до последно. Защо? Това печеливш ход ли е? И в колко сложна ситуация се озова БСП?

"Румен Радев разбива партийната система, което дестабилизира и държавата. БСП четири години под ръководството на Корнелия Нинова беше стабилна опозиция, след този период и дестабилизацията, вътрешната опозиция, която бе подкрепена от различни страни, даде своите резултати", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Радев, директор на институт за анализи „РЕГО“.

Той добави, че въведените и насадени разделителни линии в обществото се задълбочават.

"Не трябва да настройваме един срещу друг хората и партиите, това не може да прави един президент", убеден е политологът.

За него Румен Радев е разцепил БСП заради жажда за власт, а самото ръководство на "Демократична България" е влязло в колаборация с "Дондуков" 2. Постигнало се е и разбиване на групата на "Има такъв народ" със скандали.

Румен Овчаров: На Калоян Методиев прекалено много му личи омразата към Радев

"Румен Радев ще понесе отговорност за провал на служебното правителство, а се вижда, че показателите вече са по-лоши от управлението на Борисов и затъва в повече и повече проблеми", категоричен бе Калоян Методиев.

Според него обществото и политическата класа имат нужда от напътствия за взимане на най-правилни решения, за да се избавим от последните места в Европа по редица показатели.

Целия разговор гледайте във видеото.