Във втората част няма да участва звездата Ръсел Кроу - героят му Максимус срещна гибелта си в първия филм

Британският режисьор Ридли Скот планира да заснеме продължение на историческата драма "Гладиатор", съобщи Контакмюзик.

В интервю за "Емпайър" 83-годишният Скот споделя, че ще бъде готов да пристъпи към заснемането на продължението след като приключи работата си над следващия си проект, посветен на Наполеон Бонапарт.

Режисьорът понастоящем е фокусиран върху филма "Kitbag", продуциран от стрийминг платформата на "Епъл". Продукцията ще проследи началото на пътешествието на бъдещия император и възхода му към славата през призмата на връзката му с Жозефин, която става негова съпруга през 1796 г.

В образа на Наполеон ще се превъплъти актьорът и носител на "Оскар" Хоакин Финикс.

Финикс изпълни ролята на Комод в "Гладиатор" (2000).

"Вече имам написан сценарий за следващия "Гладиатор", така че когато приключа работата над филма за Наполеон, ще мога да се заема с продължението", казва Ридли Скот.

Очаква се филмът "Kitbag" да излезе на екран през 2023 г., което означава, че продължението на "Гладиатор" може да тръгне по кината най-рано през 2024 г.

Актьорът Ръсел Кроу дължал кариерата си на Шарън Стоун

Изпълнителят на главната роля Ръсел Кроу, който спечели "Оскар" за нея, няма да се завърне в продължението, тъй като героят му срещна гибелта си в оригиналния филм.

Ридли Скот смята филма "Гладиатор" за едно от най-добрите творения в кариерата си.

Откриха музей на киното в Холивуд (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА