Шампионката по борба сподели, че посвещава всяка победа на майка си, която губи като дете

Победа в името на България - така описа постижението си световната шампионка по борба Биляна Дудова в първото си телевизионно интервю на живо. Пред „Събуди се” Дудова разказа за положените усилия, трудностите и загубите по пътя към златния медал. Според нея финалната битка в Осло е била една от най-трудните, защото съперничката й от Япония е показала висока класа. Победата си Биляна посвещава на майка си, която е загубила като малка.

„Преминах през много трудности и загуби по пътя към върха, които са ме мотивирали да бъдат по-добра и да тренирам повече. Трябвало е да дойде моят ден, знаех, че съм готов. Не виждах кой може да ме победи. Казах си, че отивам да ги натръшкам и няма кой да ме победи”, заяви световната шампионка.

САМО ПО NOVA: Шампионката Биляна Дудова с първи думи след голямата победа (ВИДЕО)

„Качих се на почетната стълбичка с гордо вдигната глава. Бях много щастлива, че прославям България пред целия свят и благодарение на мен ще чуят българския химн. Опитах да сдържа емоциите си, но докато слушах химна ми се насълзиха очите, защото знам през какво съм преминала”, добави тя.

Дудова подчерта, че японската й съперничка е сред най-трудните. Щастлива е, че е успяла да победи такава силна противничка.

ГОРДОСТ: Биляна Дудова грабна златото на Световното по борба (ВИДЕО)

„Аз съм с много силен характер и не обичам да показвам слабости, но има неща, които могат да ме разплачат. Този медал го обещах на майка ми. Щастлива съм, че успях да го постигна. Тя живее в мен всеки ден и страшно много ми липса. Когато продължих да тренирам борба, си казах, че ще посветя всяка победа на нея”, споделя шампионката, която губи майка си като дете.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.