От футболна централа организират видеоконференции с националните селекционери, за да чуят мнението им

От ФИФА обявиха, че организират видеоконференции, за да се запознаят с мнението на селекционерите на националните мъжки отбори за реформата на международния календар и най-вече за възможността да се организират световни първенства на всеки 2 години, информира Gong.

Основните точки от програмата ще бъдат здравето на футболистите, периодите на международните мачове, както и честота на световните първенства.

"Гледната точка на селекционерите на националните мъжки футболни отбори е много важна", смята Арсен Венгер, който е директор на отдел "Развитие на световния футбол". "Ние нямаме много поводи да се събираме и обсъждаме. За това и трябва да използваме възможността да водим диалог. Това е най-добрият начин да съхраним мястото на футбола и да го превърнем наистина в световен спорт", казва още французинът.

Бившият мениджър на Арсенал иска да има голямо състезание с националните отбори всяка година, редувайки световните първенства с континенталните надпревари, като квалификационните мачове се съсредоточат само през месец октомври или през октомври и март. Голям доклад ще бъде публикуван от ФИФА през ноември, преди да има "среща на върха", която трябва да е до края на годината.

Михайлов остава начело на БФС, Бербатов ще обжалва (ВИДЕО+СНИМКИ)

Идеята да има световни първенства на всеки две години от 2028 година се отхвърля категорично от УЕФА и южноамериканската асоциация КОНМЕБОЛ, както и от много привърженици на играта.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: Gong.bg