Фестивалът на американският филмов институт беше закрит с биографичната лента „Методът Уилямс“

Фестивалът на американският филмов институт беше закрит с биографичната лента „Методът Уилямс“ на режисьора Рейналдо Маркъс Грийн. Историята разказва живота на тенис легендите Серина и Винъс Уилямс и техния баща Ричард.

Още когато дъщерите му са около 4-годишни, той изготвя план от 78 страници за техните професионални кариери в тениса. Започва да тренира момичетата на кортовете в Комптън , а те бързо развиват таланта си на турнири, след което се превръщат в най-големите звезди в тениса. Винъс Уилямс смята, че лентата ще вдъхне увереност на много млади момичета да следват мечтите си.

Излиза документален сериал за живота на Уил Смит (ВИДЕО)

"През мен преминаха различни емоции .Плаках докато гледах филма, плаках дори докато четях сценария. После се смях! …Имаше моменти, за които бях забравила , а в очите ми бликаха сълзи когато си ги припомних. Филмът е изпълнен с толкова семейни моменти, в които сме били всички заедно. Това са безценни мигове за един баща и неговите дъщери. Надявам се, че всички , които видят нашата история ще разберат ,че могат да постигнат целите си. Просто не спирайте да мечтаете, не спирайте да се борите, обграждайте се с добри хора около вас и знайте, че ще покорите света“, призовава Винъс.

Уил Смит пише мемоари (ВИДЕО)

В образа на бащата на сестрите Уилямс се превъплъщава актьорът Уил Смит.

„Какво е специалното на филма ли? Ричард показва как един баща трябва да пази и вярва в децата си. Влюбих се героя си от първия миг и се вълнувах да пресъздам живота на този човек на екрана. Моментите, в които ги окуражава, в които ги защитава и в които стои неизменно с тях на корта са безценни Ако той гледа филма ще разбере, че съм усетил посланието на сърцето му“, заяви Уил Смит.

След като гледали финалния вариант на лентата сестрите Уилямс се съгласяват да станат изпълнителни продуценти. Очаква се филмът да излезе по родните киноекрани на 19 ноември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.