178 машини почистват столицата

Зимата не е изненадала София, но въпреки това ще има санкционирани фирми. Това обясни на брифинг столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че всички екипи са на терен, а 178 снегорина почистват улиците на града.  

„Имаме един закъсал автобус на „Симеоновско шосе”. Колите на градския транспорт се движат при зимни условия. Има проблеми с контактната мрежа на трамваите и забавяне. Моля, всички да имат предвид, че трябва да се движат с оборудвани за зимни условия автомобили”, добави Фандъкова.

 

 

Столичният кмет беше категоричен, че ще бъдат наложени санкции на фирмата, отговаряща за районите „Триадица”, „Витоша” и „Младост”, където са констатирани забавяния.

„Разбира се, че зимата не ни е изненадала. Вчера имахме оперативка, предупредихме всички. Имат нужната техника и солите. Въпрос на организация. Затова са и тези санкции”, посочи Фандъкова, като увери, че всички трасета са проходими при зимни условия.

Повече от 150 сигнала са получени до 9.00 часа в общината, свързани с паднали дървета. Приоритетно се почистват улиците , по които се движи градския транспорт. Премахва се паднало дърво на пл. „Журналист“, което пречи на трамваите. По-рано сутринта бяха извозени клони и дървета от бул. „Черни връх“, бул. „Симеоновско шосе“ и ул. „Черковна“, бул. „Братя Бъкстон“, пл. „Журналист“ и други.

Общо 11 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ работят на терен като събират и извозват падналите клони и дървета от тежкия сняг, уточни Димитров.

ВСИЧКО ЗА ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.