Световният №1 в мъжкия тенис кацна в Белград

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович се завърна в родната си Сърбия, ден след като властите в Австралия окончателно решиха да го депортират. 

Федералният съд взе единодушно решение да отхвърли обжалването му да остане в страната и да защитава титлата си от Australian Open.

Джокович ще трябва да плати и всички разноски по делото.

Сръбската тенис звезда кацна у дома. Той пристигна в Белград с полет от Дубай, след като вчера беше депортиран от Австралия заради липса на ваксина.

Часове преди Новак Джокович да стъпи на сръбска територия, хората от Белград вече очакваха с нетърпение да го видят на живо.

Точно в 12 часа и 10 минути местно време самолетът на Ноле кацна на ВИП терминала в Белград. А това предизвика еуфория сред феновете.

Въпреки че на летище "Никола Тесла" в Белград го очакваха стотици фенове и журналисти, тенис звездата не излезе да говори пред камерите на медиите от цял свят.

В нощта преди завръщането на тенисиста в Белград се проведе митинг в негова подкрепа, а мили думи за него осветяваха в продължение на един час фасадата на най-високата сграда в града. Тя се превърна и в своеобразен екран, на който се развя и сръбският трикольор и надпис: „Ноле, ти си гордостта на Сърбия”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.