Церемонията по връчването на отличието ще бъде на 19 март в Лос Анджелис

Гилдията на продуцентите ще удостои със специалната си награда Джордж Лукас и Катлийн Кенеди за приноса им към развитието на киноиндустрията, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Асошиейтед прес.

В свое изявление Лукас определя наградата като отличие за всички вложени усилия, за да оживеят историите.

Освен филмите, които е режисирал от "Американски графити" до "Междузвездни войни", Джордж Лукас е и основател на продуцентската компания "Лукасфилм".

„Междузвездни войни”: Построиха копие на легендарния кораб на Люк Скайуокър (ВИДЕО)

Лукас и Кенеди работят заедно върху "Индиана Джоунс и Храмът на обречените" чрез продуцентската компания, която Кенеди основа със Стивън Спилбърг и Франк Маршал. Компанията стои зад продукции като "Извънземното", "Списъкът на Шиндлер", "Джурасик парк" и "Завръщане в бъдещето". През 2012 г. Кенеди оглавява "Лукасфилм" заедно с Джордж Лукас. Няколко месеца по-късно, след придобиването й от "Дисни", Лукас се оттегли от управлението на компанията и Кенеди става президент.

"За мен е чест да споделя тази награда с Джордж Лукас, който е вдъхновение за поколение режисьори - не само чрез историите, които разказва, но и чрез технологичните иновации, които отключват въображението ни", казва Кенеди в свое изявление.

ЗА ПРЪВ ПЪТ СЛЕД 4 ГОДИНИ: "Оскарите" отново ще имат водещ (ВИДЕО)

От Гилдията на продуцентите добавят, че Лукас и Кенеди са "създали фантастична империя на забавленията, която вдъхновява и забавлява милиарди, всички с най-високо ниво на творчески и технически постижения".

Церемонията по връчването на отличието ще бъде на 19 март в Лос Анджелис.

Американската Гилдията на продуцентите е организация с идеална цел, която представлява интересите на продуцентите във филмовата индустрия, телевизията и новите медии.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.