Външните министри Сергей Лавров и Аналена Бербок разговаряха в Москва

Русия и Германия проведоха среща за ситуацията в Украйна и газопровода Северен поток 2.

Външните министри Сергей Лавров и Аналена Бербок разговаряха в Москва. Русия настоя, че в политизирането на Северен поток 2 няма смисъл и това би довело до загуби за двете държави. Лавров каза още, че конфликтът в Донбас се задълбочава, защото украйна саботира мирните споразумения, договорени с помощта на Германия. А Берлин отново увери Русия, че ако нападнат украйна, ще бъдат санкцинирани много по-сериозно, отколкото през 2014-та. Според Бербок Германия е готова да понесе сериозни загуби, за да осъществи подобни санкции срещу Русия.

Великобритания достави на Украйна три самолета с въоръжение

"Повече от 100 хиляди руски войници, с оръдия и танкове, бяха събрани в близост до украинската граница в последните няколко седмици. Без разбираема причина. Трудно е това да не се разглежда като заплаха. Правилата в Европа важат за всички. Германия ги счита за основополагащи. Затова нямаме друга опция - ще ги защитаваме, дори да трябва да платим висока икономическа цена", заяви министърът на външните работи на Германия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.